Sugar Shack / Architects49 House Design Limited

Sugar Shack / Architects49 House Design Limited

© W WORKSPACE© W WORKSPACE© W WORKSPACE© W WORKSPACE+ 30


  • Zoned Area of ​​this architecture project Zoned:
    2000 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2017


  • Photographs

  • Manufacturers Marks with products used in this architecture project
    Manufacturers: Autodesk, Artemis, Boffi, Minotti, Poliform, Adobe, CASA ROCCA, New ocean line, P.Tendercool, Stone & Roses, Trimble Navigation


© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

Located in the fluctuating skyline near the suburbs of Bangkok, this geometric three-storey dwelling is built and replaces some parts of the old house which are located among the existing surroundings of a swimming pool, a swimming pool terrace , the guesthouse and the unspoilt grand scale of palm trees.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE
Division 02
Division 02
© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

The main approach entering through the main entrance is against the “great wall”, i.e. the main skeleton and the main core of the house. This solid configuration could protect the uncontrollable and chaotic environment, especially at the back of the house. The long and narrow rectangular glass window against this main entrance initially expresses itself as a focal point of the first visual approach.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

The preconceived idea of ​​this residence is inspired by the family business of the owner of the house which is designed as a turnkey service for sugar factories all over the world. Therefore, the “sugar crystallization” is addressed as an analog interpretation of the main concept of this house. Nevertheless, at first glance, the main skeleton located in the center of the house looks like a solid core, the composition of the opening related to the main function does not obstruct the view and to be comfortable at all. Moreover, it could make a unique pattern like an innovative composition like a “Livable sculpture” as well as the “Comfortable Sanctuary”.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE
Plans
Plans
© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

The graphic architectonic scheme is progressively interpreted and generated from scientific experimentation to architectural exploration. Simultaneously, of course, he could realize the sense of belonging to different characters as follows:
The “main core”, a solid massing in exposed concrete, represents the parents’ quarters, the main circulation, the family living room and the living quarters of the A family.
“Crystal A”, stone cladding and transparent volume, represents the living quarters of the B family, the formal living space and the exercise room.
“Crystal B”, ultra cantilevered with ivory stone cladding, represents the living quarters of the C family. “Crystal C”, overhanging glass window, represents the Buddha Hall.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

Additionally, the negative space of the “Crystal B” would create the sense of welcome for the reception area below the long span and through a ventilated covered living terrace like the semi-outdoor transitional space of the “home traditional Thai” that we know.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE